Connecta el micro, pica l’start (1985)

Amb aquest títol, l’any 1985 es presentava a TV3 la versió doblada al català de The Computer Programme, sèrie originalment emesa per la BBC l’any 1982, amb l’objectiu d’introduir i mostrar al públic les capacitats dels ordinadors. A TV3 cada emissió de la sèrie de la BBC es va complementar amb un programa de producció pròpia, d’uns 15′ de duració, en el que es realitzava un taller d’informàtica utilitzant ordinadors Dragon 200.

Actualment es poden veure els primers 8 minuts d’un dels programes de producció pròpia emesos per TV3, publicat per l’Arxiu TV3 CatRàdio a Twitter .

A sota, el primer programa de la sèrie emès per la BBC (en versió original).

A sota, nota de premsa apareguda en la revista MICROHOBBY Nº 35.

CEM - TV3

El programa, patrocinat per “La Caixa”, es va complementar amb la publicació el mateix any de set volums:  cinc amb un curs de BASIC, un glossari indexat del curs i un altre dedicat als ordinadors i la cultura informàtica.

Els volums preservats en format PDF es poden consultar a l’entrada del blog Connecta el micro (1985) – Preservat!

A sota, anunci del programa publicat al diari LA VANGUARDIA i una imatge dels volums publicats.

Com a curiositat, l’any 1988 es va emetre també a TV3 el programa “Treure partit del micro”, versió doblada al català de Making the Most of the Micro, sèrie continuació de l’anterior, originalment emesa per la BBC l’any 1983, amb l’objectiu d’aprofundir en aspectes tècnics i usos de la informàtica.